{projects_name}
Project: Assistentiewoningen De Bron
Klant: vzw De Bron
Plaats: Zottegem
Indienststelling: 2017
Projectomschrijving: Bouwen van 109 assistentiewoningen in 3 niveaus met parking voor 37 wagens en toegangsinfrastructuur
↓ Download project fiche

Assistentiewoningen De Bron Zottegem

Licht en lucht zijn de belangrijkste graadmeters voor de nieuwe assistentiewoningen. 
Door de oriëntatie van de gebouwen op het terrein, dringt het landschap tot diep in de gebouwen binnen.
De assistentiewoningen zullen omgeven zijn door een prachtig park dat overvloeit in de privaattuin op de zuidzijde.


Deze “Healing Garden” speelt in op de noden van de bewoners. Het gebouw zal met één lange zijde gelegen zijn aan een plein, dat in verbinding staat met een groene laan, de hoofdstraat van het nieuwe woonuitbreidingsgebied. 
Hierdoor is men steeds op wandelafstand van de centrumfuncties (winkels, open vervoer…). De site heeft een positieve invloed op het welzijn van mensen in hun omgeving, met architectuur op schaal van de bewoner.
De assistentiewoningen bestaan uit drie blokken. Tussen de centrale en meest westelijk gelegen blok bevinden zich het inkomplein en de inkom zelf, in een transparant paviljoen. Zuidelijk van de assistentiewoningen wordt een tuin aangelegd die zowel in aanleg als aanzien overloopt in het park.

Iedere assistentiewoning beschikt over een eigen terras dat uitgeeft op deze groene omgeving. Onder het centrale bouwblok bevindt zich een open parking voor de bewoners.

Assistentiewoningen De Bron

Een “Healing Garden” die inspeelt op de noden van de bewoners

,