{projects_name}
Project: AZ West studio’s / huisartsenpost / thuiszorgwinkel
Klant: AZ West
Plaats: Veurne
Indienststelling: 2017
Projectomschrijving: Nieuwbouw van een thuiszorgwinkel, huisartsenpost en 9 studio’s

AZ West studio’s / huisartsenpost / thuiszorgwinkel Veurne

Het project is gelegen tegenover het AZ West te Veurne op de hoek van de Ieperse steenweg, Zwaluwenlaan en Zandwegelke. Het hoekgebouw biedt een moderne architecturale uitstraling en vormt een nieuw stedelijk landmark aan de toegangsweg van het centrum van Veurne. Het gebouw telt twee bouwlagen en een technische verdieping.
 
De inkom van de thuiszorgwinkel grenst aan een centrale inkomzone die tevens dient als inkom voor de huisartsenpost op de bovengelegen verdieping. De centrale inkom grenst aan het ‘inkomplein’ dat ontsloten wordt via de Ieperse steenweg.   
De studio’s voor stagiairs van het ziekenhuis zijn voorzien van een eigen inkom die bereikbaar is via een buitentrap die uitkomt op de hoek van het Zandwegelke en de Zwaluwenlaan. 
De studio’s zijn gelegen rondom een aangename binnenpatio.
De huisartsenpost zal enkel in gebruik zijn tijdens de avond-/nachtelijke uren en de weekenden. De post beschikt over twee studio’s die de artsen de mogelijkheid biedt te overnachten.

Om de toegangsweg richting het centrum van Veurne te benadrukken wordt op de verdieping gewerkt met een 54 meter lang volume in de langsrichting van de Ieperse Steenweg. 
Om dit volume te doorbreken wordt een bepaalde speelsheid in de gevel toegepast met behulp van de gevelopeningen en de paneelverdeling. 
Om het publieke karakter te waarborgen wordt een aantrekkelijke transparante plint gevormd.

AZ West studio’s / huisartsenpost / thuiszorgwinkel

"een nieuw stedelijk landmark aan de toegangsweg van het centrum van Veurne"

AZ West, Roeselare