{projects_name}
Project: AZ Jan Palfijn
Klant: AZ Jan Palfijn
Plaats: Gent
Indienststelling: 2014
Projectomschrijving: Volledige herconditionering van het ziekenhuis

AZ Jan Palfijn Gent

Het A.Z. Jan Palfijn te Gent is een groot algemeen ziekenhuis dat voorlopig gelegen is op 2 campussen. De gebouwen en het ziekenhuis voldoen niet meer aan de laatste normen en kwaliteitseisen, waardoor een totale herconditionering noodzakelijk is. Bovendien wordt op het einde van de werken alleen nog de campus aan de watersportbaan behouden. Voor dit groots project werd een volledig masterplan uitgewerkt. Zowel de bereikbaarheid voor de verschillende verkeersstromen als de integratie van het grote complex in de omgeving werden grondig aangepakt.

 

In het gebouw werden alle problemen en opportuniteiten geanalyseerd, wat resulteerde in een volledige herschikking van de diensten en functies. Van de herschikking werd gebruik gemaakt om de sfeer en de beleving van het gebouw grondig te verbeteren. Nieuwe materialen, frisse kleuren, verlichting en verluchting zorgen voor een aangenamere omgeving voor patiënten, bezoekers en personeel.

 

Het gebouw kreeg een nieuwe technische ruimte bovenop het gebouw en nieuwe technische kokers zorgen voor een efficiënte verdeling van de taakflows.

 

Naast de functionaliteit van het ziekenhuis werd ook de gevel aangepakt. De bestaande gevel was bouwtechnisch in slechte staat en esthetisch oogde het gebouw gedateerd. Daarom werd het gebouw volledig ingepakt en geïsoleerd en werden externe zonneweringspanelen aangebracht waardoor het gebouw een hedendaagse look meekreeg. Omdat het ziekenhuis tijdens de werken operationeel bleef, werd het hele project in verschillende fasen uitgevoerd. Dit project won de I2C publieksprijs 2014.

AZ Jan Palfijn

Innovation 2Care award

Public Trophy, 2014