{projects_name}
Project: Oncologisch dagziekenhuis
Klant: UZ Leuven
Plaats: Leuven
Indienststelling: 2013
Projectomschrijving: Ombouw en uitbreiding ziekenhuis

Oncologisch dagziekenhuis Leuven

Met het concept ‘zorgeiland’ creëerde UZ Gasthuisberg samen met Boeckx architecture & engineering een open ruimte voor oncologische patiënten die interactie tussen lotgenoten vergemakkelijkt en toch voldoende privacy biedt. De afdeling bestaat uit open zorgeilanden, -boxen en –kamers met alle comfort voor patiënt, verpleging en dokters.

De klassieke patiëntenkamer werd verlaten voor een open concept. Hierdoor vermindert het ziekenhuisgevoel, wat een verademing betekent voor de patiënten en hun familie. Door het contact met andere patiënten te vergemakkelijken, werd een omgeving gecreëerd die het herstel bevordert, met voldoende respect voor privacy. Ondanks de drukke bezetting heerst er een rustige, serene sfeer.

Hoewel het zorgeiland in de eerste plaats bedoeld is voor de patiënten zelf, halen ook de verpleegkundigen en geneesheren voordeel uit dit concept. Zo vermindert de loopafstand omdat men niet meer steeds kamer in en uit moet.

Boeckx architecture & engineering won met dit concept van zorgeilanden de I2C conceptprijs 2014.

Oncologisch dagziekenhuis

Innovation 2Care Award

Design Trophy, 2014