{projects_name}
Project: AZ St.-Elisabeth
Plaats: Zottegem
Indienststelling: 2003
Projectomschrijving: Uitbreiding en herconditionering ziekenhuis

AZ St.-Elisabeth Zottegem

Om een naadloze aansluiting met de bestaande gebouwen tot stand te brengen, werd gekozen om in het nieuwe gedeelte dezelfde gevelsteen te gebruiken. Om zoveel mogelijk daglicht in de kamers te laten binnendringen, werd gekozen voor een aluminium gordijngevel met opendraaiende ramen.

 

Omdat het schrijnwerk en de invulpanelen uit hetzelfde materiaal bestaan is de afwerking eenvoudiger, zijn grotere

glaspartijen mogelijk en is het eindresultaat lichter dan een uitvoering in baksteen. De vlakke gevel is makkelijker in onderhoud dan een traditionele gevel in parament. Omdat het ziekenhuis moest blijven functioneren tijdens de verbouwingen werd geopteerd voor een snelle bouwmethode.

 

Het nieuwe deel brengt de patiëntgerelateerde functies op een logische en functionele manier samen.

AZ St.-Elisabeth

"een naadloze aansluiting met de bestaande gebouwen"

AZ St.-Elisabeth, Zottegem