{projects_name}
Project: WZC en GAW Beaulieu
Plaats: Vilvoorde
Indienststelling: 2017
Projectomschrijving: Bouwen van een woonzorgcentrum met 78 kamers (waarvan 6 suites) met ondergrondse parking, 23 assistentiewoningen en conciƫrgewoning.

WZC en GAW Beaulieu Vilvoorde

Nieuwbouw van een woonzorgcentrum en assistentiewoningen

Het ontworpen Woonzorgcentrum zal aansluiten op de wachtgevel van de laatste gezinswoning in  de rij en zo de bebouwing verder doortrekken. Tussen het Woonzorgcentrum en deze rijwoningen wordt een tuinzone voorzien die fungeert als groene strook.

Qua materiaalgebruik wordt een neutrale bruine gevelsteen gebruikt. Teneinde de langgerektheid van het gebouw te onderbreken, worden sommige delen van het volume meer inspringend geplaatst. Ook het grote inkomplein zorgt voor een ontspanning in de ruimte op deze lange as.

Het gebouw krijgt een aantal accenten door middel van luifels, terrassen en oversteken, vervaardigd uit prefab betonnen elementen. Het bestaande terreinprofiel wordt maximaal behouden. Het gebouw houdt voldoende afstand tov de achterliggende rijwoningen en biedt voldoende licht en lucht (beperkte schaduwwerking) dmv het hanteren van de 45°-regel. De architectuur is strak en sober en staat borg voor ruimtelijkheid en veel licht.

WZC en GAW Beaulieu

De architectuur is strak en sober en staat borg voor ruimtelijkheid en veel licht

,