{alt_text}

Winnaar van het World Architecture Festival!

Het AZ Zeno in Knokke heeft een award gewonnen op het prestigieuze World Architecture Festival in Amsterdam, in de categorie ‘Completed Buildings – Health’

Het nieuwe ziekenhuis, geïnspireerd op het surrealistisch werk van René Magritte, zweeft als het ware boven het landschap en wordt tot in de ondergrondse ruimtes toe door licht en natuur gedomineerd. De link tussen binnen en buiten, tussen zorgfaciliteiten en publieke ruimtes is vrijwel naadloos.

Het ontwerp is een treffend voorbeeld van 'levende architectuur': duurzaam ontwerpen en bouwen met bijzonder oog voor integratie in het landschap, ecologische energie en gebruikte materialen.

Dit project is ontworpen door onze tijdelijke vereniging AAPROG - BOECKX (DETOO) – B2Ai.

↓ Read more

Gloednieuw woonzorgcentrum Egmont geopend te Zottegem

Zaterdag 19 maart werd het nieuwe woonzorgcentrum Egmont feestelijk geopend met lofwoorden van Vlaams minister van Welzijn Jo Vandeurzen. Het biedt plaats aan 127 bewoners en 6 kort verblijvers en beschikt over een dagverzorgingscentrum voor 15 personen met een lokaal dienstencentrum.
Deze nieuwbouw vervangt het verouderde WZC Ter Deinsbeke.

Meer info over dit project vindt u hier:

http://www.boeckx.be/nl/projects/zorghotel-egmont

↓ Read more

{alt_text}

Een nieuw verhaal, vertrouwde gezichten

Boeckx en De Vloed, twee architectenbureaus die zich steeds hebben gespecialiseerd in het onderwijs en de zorg, engageren zich nu om samen toonaangevende projecten te realiseren die het leef- en werkcomfort van de 21ste eeuw mee bepalen.

Deze nieuwe entiteit heeft een naam gekregen die de gemeenschappelijke kracht en ambitie perfect onderstreept:

Detoo Architects

↓ Read more