DETOO Architects viert 100 jaar architectuur!

Sinds 1922 bouwen we mee aan architectuur in Vlaanderen, en dat werd gevierd met een feest in ware Roaring Twenties stijl !

We zetten ook Albaan Tas & Jan De Vloed in de bloemen en wensen hen een deugddoend pensioen.
Met het verjongde management en het hele DETOO-team staan we klaar voor een spetterende toekomst!
 

De geschiedenis van DETOO Architects in een notendop:  https://youtu.be/Vl1sOs99Sus

↓ Lees meer

{alt_text}

Vacature

DETOO architects zoekt een

(startend) Architect / ontwerper

Onze ploeg van 60 medewerkers bouwde een specifieke expertise op in overheidsopdrachten. We zetten dit talent in bij het ontwerp en de realisatie van school- en zorginfrastructuur. Deze projecten vragen een sterke visie op masterplanniveau, passie voor architectuur en oog voor functionaliteit.

Om deze ploeg van werfleiders, projectarchitecten, interieurvormgevers, projectmedewerkers en ontwerpers te vervolledigen zijn we op zoek naar een gemotiveerde architect voor onze vestiging in Heusden-Destelbergen of Oostende. We engageren ons graag om ook mensen zonder ervaring aan te werven. We gaan graag samen op pad, om tijdens uw architectuurstage, u onze kennis in ontwerpen en bouwen bij te brengen. Afgaande op uw interesse en sterktes, kan u zich ontplooien binnen ons bureau.

Ben jij?

Een enthousiast en creatief ontwerper met een winnaarsmentaliteit. U bent conceptueel sterk, en hebt oog voor het welzijn van de bewoners en gebruikers van onze gebouwen.

Tevens bent u begaan met de stedenbouwkundige en maatschappelijke integratie van een project. U werkt graag de grote lijnen van een project uit, maar heeft ook zin voor details. U neemt graag verantwoordelijkheid op en u kan zowel autonoom als binnen een team werken. U kunt vlot communiceren, en hebt redactioneel talent. U bent gedreven en gemotiveerd. U houdt van deadlines en gaat voor een  aantrekkelijk wedstrijdvoorstel. Dan nodigen we u graag uit om te solliciteren voor deze vacature.

Kennis van Revit, Sketchup en Photoshop zijn pluspunten. Aangezien we voornamelijk actief zijn in de Vlaamse context, is een beheersing van het Nederlands noodzakelijk. Kennis van Frans is een meerwaarde.

 

Jobinhoud:

Om ons ontwerpteam te versterken zoeken we een enthousiast ontwerper.

•    lezen en analyseren van openbare procedures: kandidaatstellingen en bestekken.
•    inleven in de wensen van een bouwheer en haar gebruikers, en een passende ontwerpvisie uitzetten
•    een ontwerpvisie uitwerken, rekening houdend met de stedenbouwkundig ambities en vereisten
•    in overleg met interne experts je ontwerp optimaliseren (rekening houdend met brandwetgeving en toegankelijkheid)
•    presentatiebeelden maken, en redactie van begeleidende nota's
•    bundel samenstellen die je ontwerp mooi belicht

 

Wat bieden we jou?

 • de keuze tussen een zelfstandigencontract of een  bediendecontract met een fulltime engagement.
 • een inspirerende werkomgeving nabij Gent
 • een ondersteunend kader waarbij we je opleiden, binnen een groep van fijne collega’s.

 

Ben je enthousiast?

Stuur dan direct een motivatiebrief met CV naar jobs@detoo.com

↓ Lees meer

{alt_text}

DETOO architects zoekt een

(IR.) Projectarchitect

 

Onze ploeg van 60 medewerkers bouwde een specifieke expertise op in overheidsopdrachten. We zetten dit talent in bij het ontwerp en de realisatie van school- en zorginfrastructuur. Deze projecten vragen een sterke visie op masterplanniveau, passie voor architectuur en oog voor functionaliteit. We werken vandaag voornamelijk in de Belgische context.

DETOO architects is ontstaan vanuit een fusie van Boeckx architects in Oostende en De Vloed architects in Heusden-Destelbergen. Om deze ploeg van werfleiders, projectarchitecten, interieurvormgevers, tekenaars en ontwerpers te vervolledigen zijn we op zoek naar gemotiveerde architect-ontwerpers voor onze beide vestigingen. Afgaande op uw interesse en sterktes, kan u zich ontplooien binnen ons bureau.

 

Ben jij?

Een enthousiaste en creatief ontwerper met een masterdiploma architectuur en bijkomende master stedenbouw. U bent conceptueel sterk, en hebt oog voor het welzijn van de bewoners en gebruikers van onze gebouwen. Tevens bent u begaan met de stedenbouwkundige en maatschappelijke integratie van een project. U werkt graag de grote lijnen van een project en zijn stedenbouwkundige context uit, maar heeft ook zin voor details. U neemt graag verantwoordelijkheid op en u kan zowel autonoom als binnen een team werken. U kunt vlot communiceren met de bouwheer, overheden en studiebureaus in het kader van uw project. Dan nodigen we u graag uit om te solliciteren voor deze vacature.

Kennis van Revit, Autocad en Sketchup en zijn pluspunten. Aangezien we voornamelijk actief zijn in de Vlaamse context is een beheersing van het Nederlands noodzakelijk.

U hebt uw architectenstage met succes beëindigd.

 

Profiel

Masterdiploma Architectuur

Jobgerelateerde competenties:

 • Een aanvraag tot stedenbouwkundige vergunning behandelen vóór de indiening op het stadhuis of bij de overheidsdiensten
 • Het algemene ontwerp van een architecturaal project in plannen en modellen uitwerken
 • De criteria bepalen (kost, termijn, methode, ...)
 • Een gemeentelijk ruimtelijk uitvoeringsplan opstellen
 • Een project voorstellen en argumenteren op basis van 3D- modellen
 • Het ontwerp van het bouw- of inrichtingsproject van een gebouw of een ruimte opstellen volgens de opdracht en de noden

 

Wat bieden we jou?

 • een bediendecontract of zelfstandigenstatuut
 • fulltime en lange termijn engagement
 • een inspirerende werkomgeving nabij de Noordzee.

 

Ben je enthousiast?

Stuur dan direct een motivatiebrief met CV naar jobs@detoo.com

↓ Lees meer

{alt_text}

DETOO architects zoekt een

Werfverantwoordelijke

 

Onze ploeg van 60 medewerkers bouwde een specifieke expertise op in overheidsopdrachten. We zetten dit talent in bij het ontwerp en de realisatie van school- en zorginfrastructuur. Deze projecten vragen een sterke visie op masterplanniveau, passie voor architectuur en oog voor functionaliteit. Om onze bouwheren optimaal te ondersteunen, werken we meer en meer projecten uit binnen de BIM-filosofie.

DETOO architects is ontstaan vanuit een fusie van Boeckx architects in Oostende en De Vloed architects in Heusden-Destelbergen. Om deze ploeg van werfleiders, projectarchitecten, interieurvormgevers, tekenaars en ontwerpers te vervolledigen zijn we op zoek naar een gemotiveerde werfverantwoordelijke voor onze vestigingen in Oostende en Destelbergen.

 

Ben jij?

Een gedreven en gemotiveerde ingenieur of architect met uitstekende kennis van bouwtechniek, sterk in communicatie en vlot in verslaggeving?
Kan u vlot werfvergaderingen organiseren en snel belangrijke verantwoordelijkheden opnemen, autonoom werken en vlot samen met het ontwerpteam?
Heeft u ervaring bij de realisatie van overheidsopdrachten en kan u een bestuur ontzorgen tijdens het bouwproces? Dan nodigen we u graag uit om te solliciteren voor deze vacature.

Ervaring met het opvolgen van werven (tot en met klasse 8) en interesse in veiligheidscoördinatie is een pluspunt.

Aangezien we voornamelijk actief zijn in de Vlaamse context, is beheersing van het Nederlands noodzakelijk.

 

Wat bieden we jou?

 • Een interne opleidingsperiode, afhankelijk van je ervaring
 • een bediendecontract of zelfstandigenstatuut
 • fulltime en lange termijn engagement
 • een inspirerende werkomgeving
 • een bedrijfswagen, smartphone en laptop

 

Ben je enthousiast?

Stuur dan direct een motivatiebrief met CV naar jobs@detoo.com

↓ Lees meer