{projects_name}
Project: AZ St.-Elisabeth Dagziekenhuis
Klant: vzw Algemeen Ziekenhuis Sint-Elisabeth
Plaats: Zottegem
Indienststelling: 2015
Projectomschrijving: Bouwen van een nieuw chirurgisch, oncologisch, geriatrisch dagziekenhuis en parkeergebouw met 300 plaatsen

AZ St.-Elisabeth Dagziekenhuis Zottegem

Het A.Z. Sint-Elisabeth in Zottegem ondergaat momenteel een metamorfose. Naast verbouwingen op de diensten intensieve zorgen, medium care en geriatrie in het bestaande ziekenhuis wordt volop aan een nieuwe vleugel gewerkt dat een chirurgisch, oncologisch én geriatrisch dagziekenhuis zal omvatten. Deze vleugel wordt verbonden met het bestaande gebouw en het operatiekwartier. Zo kunnen artsen flexibeler werken en blijven de afstanden tussen de afdelingen beheersbaar. Het nieuwe dagziekenhuis zal de regionale uitstraling van A.Z. Sint-Elisabeth fors vergroten en bijdragen tot meer kwaliteitsvolle en doelgerichte zorg aan de patiënt.

Het gebouw van 7000 m² telt vier bouwlagen. In de kelder bevinden zich de centrale sterilisatieafdeling, de technische ruimtes en de kleedkamers voor het personeel. Op het gelijkvloers worden de patiënten ontvangen, worden ze  voorbereid op de operatie of behandeling en worden ze nadien opgevangen in de recovery. Op de eerste verdieping zijn 54 bedden en zetels voorzien voor de nazorg van chirurgische dagpatiënten. Op de tweede verdieping wordt het internistisch-oncologisch en geriatrisch dagziekenhuis ingericht.

De parkeercapaciteit werd uitgebreid met een nieuw parkeergebouw dat plaats biedt aan 300 voertuigen. De parking biedt een vlotte doorgang naar de receptie, zodat de wandelafstand voor patiënten en bezoekers sterk wordt beperkt.

AZ St.-Elisabeth Dagziekenhuis

"Een totaalconcept voor dagziekenhuispatiƫnten"

Frank Verbeke, General Director, AZ Sint-Elisabeth